آموزش کامل PHP – قسمت اول: مقدمه و نصب

مقدمه

php یک زبان برنامه نویسی متن باز است که بیشتر برای طراحی وب توسعه یافته ولی کاربردهای دیگری نیز دارد. به دلیل سادگی و متن باز بودن، php محبوبیت بیشتری در میان طراحان وب دارد. ما در این مجموعه آموزشی این زبان قدرتمند را با بیانی ساده و کامل به شما آموزش می دهیم.

نصب + ابزارهای مورد نیاز

پی اچ پی یک زبان سمت سرور است بنابراین باید آن را روی یک سرور نصب و راه اندازی کرد. در این جا دو حالت پیش می آید: حالت اول نصب روی یک سرور یا هاست میزبانی، حالت دوم تبدیل کامپیوتر خود را به یک سرور محلی و نصب پی اچ پی روی آن. در این جلسه حالت دوم را آموزش می دهیم، یعنی روی کامپیوتر خود یک سرور محلی راه اندازی کرده و پی اچ پی را روی آن نصب می کنیم.

برای ایجاد یک سرور محلی روی کامپیوتر شخصی برنامه هایی وجود دارد که دو مورد آن ها بیشتر مورد استفاده است : زمپ و ومپ.

xampp در ویندوز، لینوکس یا مک قابل استفاده است و wamp هم برای ویندوز مناسب می باشد. ما ادر این آموزش از زمپ استفاده خواهیم کرد و هیچ فرقی ندارد که از کدام برنامه استفاده کنید.

ابتدا جدیدترین نسخه برنامه Xampp با توجه به سیستم عامل خود را از اینجا دانلود کنید.

صفحه دانلود زمپ

پس از دانلود آن را نصب کنید، این برنامه نصبی ساده مانند سایر نرم افزار ها دارد. بخشی را تغییر ندهید و بصورت پیش فرض آن را نصب کنید.

سپس نرم افزار را اجرا کرده و دکمه استارت جلوی گزینه های Apache و MySql را بزنید، شکل زیر را مشاهده می کنید.

صفحه شروع زمپ

اگر مشکلی وجود نداشته باشد شکل فوق را مشاهده می کنید و به این ترتیب کامپیوتر شما تبدیل به یک سرور محلی شده که می‌تواند اسکریپت‌های نوشته شده به زبان php را براحتی اجرا کند. علاوه بر این امکان استفاده از بانک اطلاعاتی مای اسکیوال نیز برای شما فراهم شده.

حالا مروگر خود را باز کرده و آی پی 127.0.0.1 یا کلمه localhost را در نوار آدرس تایپ کنید، باید تصویری مشابه زیر مشاهده کنید.

هاست محلی

اگر همه چیز را درست انجام داده باشید تصویری مشابه فوق را مشاهده می کنید و می توانید اولین برنامه خود به زبان php را بنویسید.

در صورت هر گونه مشکل در نصب و راه اندازی برنامه از طریق بخش نظرات سوالات خود را مطرح کنید تا در کمتر از 24 ساعت پاسخ آن را دریافت کنید.

اولین پروژه در php

خب تا اینجا شما سیستم خود را برای برنامه نویسی php آماده کردید، حال نیاز به یک محیط برای کد نویسی دارید که تفاوتی ندارد در چه محیطی کد ها نوشته شوند ولی ما ++NotPad را به شما پیشنهاد می کنیم که می توانید آن را از اینجا دانلود کنید.

پس از نصب آن را بازکرده و به منوی language رفته و مطابق شکل زیر PHP را انتخاب کنید.

ویرایشگر پی اچ پی

حالا نوت پد شما برای برنامه نویسی به زبان پی اچ پی آماده است.

شروع برنامه نویسی PHP

ابتدا باید بدانید که تمام فایل های نوشته شده به زبان پی اچ پی در پوشه ریشه سرور محلی شما ( مثلا: C:/xampp/htdocs ) قرار داشته باشند. ریشه سرور شما در رایانه‌تان پوشه htdocs است که خود در زیر پوشه‌ی Xampp قرار دارد. دقت کنید اگر هنگام نصب Xampp مسیر نصب آن را تغییر داده باشید باید به محلی که xampp را درآن نصب کردید بروید. سایر پوشه های زیر شاخه xampp را دستکاری نکنید تا مشکلی به وجود نیاد، بهتر است برای هر پروژه فولدری جداگانه در نظر بگیرید.

ایجاد اولین پروژه

به مسیر ریشه یا همان پوشه htdocs رفته و پوشه ای به نام مثلا hello ایجادکنید، حال ++NotPad را باز کرده و کدهای زیر را درآن وارد کنید و فایل را با پسوند php. ونام مورد نظرتان در مسیر hello ذخیره کنید.

<?php echo “Hello This Is Learning PHP From Pardiswp.com!”; ?>

نام فایل ما test.php است و با آدرس http://127.0.0.1/hello/test.php در مروگر قابل اجراست. خروجی آن عبارت

!Hello This Is Learning PHP From Pardiswp.com در مرورگر است. حال به چند نکته در مورد کدنویسی می پردازیم:

  • فایل های نوشته شده به زبان پی اچ پی باید با پسوند php. ذخیره شوند.
  • کدهای زبان پی اچ پی با تگ php?> شروع و با تگ <? خاتمه می یابند.
  • هر چیزی که بین این تگ ها قرار داشته باشد سرور آن را به عنوان دستورات php در نظر گرفته و پردازش می کند.
  • هر چیزی که خارج از این برچسب ها نوشته شود عینا در مرورگر نشان داده می شود که می تواند متن ساده، کد html و یا css باشد.

بسیار خب تا این جا شما قدم اول برای برنامه نویسی به زبان php را برداشته اید، در جلسات آینده با پردیس وردپرس همراه باشید تا شما را رسما وارد دنیای پی اچ پی کنیم. این دوره آموزشی از پایه شروع شده و با تمرین و پروژه محور خواهد بود.

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *