آموزش کامل وردپرس – قسمت پنجم: معرفی بقیه بخش ها

در قسمت چهارم آموزش وردپرس به بخش فهرست ها رسیدیم. در این قسمت به معرفی ادامه بخش های سیستم مدیریت محتوای وردپرس می پردازیم.

ویرایشگر

این بخش در قسمت نمایش در منوی وردپرس قرار دارد و مربوط به کدهای php وب سایت می باشد. کسانی که به برنامه نویسی آشنایی دارند می توانند کدها را در این قسمت ویرایش کرده و حالات مورد نظر خود را پیاده سازی کنند. به ایجاد تغییرات در کدها اصطلاحا هک های وردپرس نیز گفته می شود که در قسمت های بعدی آموزش با مهمترین آن ها آشنا خواهیم شد.

افزونه ها

افزونه ها نیز مانند ابزارک ها امکاناتی به وب سایت شما اضافه می کنند. البته افزونه ها بسیار فراتر از ابزارک ها در وردپرس هستند و انواع مختلف آن ها در وب وجود دارد و امکانات فراوانی را به وب سایت های وردپرسی اضافه می کنند. انواع افزونه های حرفه ای و رایگان برای وردپرس ارائه شده اند که شما می توانید در وب سایت وردپرسی خود نصب و استفاده کنید.

روش نصب افزونه ها

نصب افزونه ها نیز شبیه به نصب قالب می باشد و به دو روش می توانید آن ها را نصب کنید. یکی از قسمت افزونه ها و افزودن افزونه و دیگری آپلود فایل افزونه به آدرس زیر:

c:\wamp\www\test\wp-content\plugins

در روش اول دو حالت پیش می آید: می توان با جستجو در لیست افزونه های موجود روی نصب افزونه مورد نظر کلیک کرد یا می توان فایل زیپ افزونه خود را از قسمت بارگذاری آپلود و نصب کنیم.

در روش دوم باید پوشه افزونه خود را از حالت زیپ خارج کرده و در مسیر گفته شده کپی کنیم.

بعد از انجام کارهای فوق به هر روشی که افزونه را نصب کرده باشیم باید آن را فعال کنیم و سپس مورد استفاده قرار دهیم.

کدهای افزونه نیز در قسمت ویرایشگر افزونه ها قرار دارد که می توان از این قسمت آن ها را تغییر داد.

بخش کاربران

همان طوری که از نامش پیداست این بخش مربوط کاربران و اعضا وب سایت است و شما می توانید در این جا مشخصات آن ها را تغییر دهید.

ابزارها

این بخش شامل سه قسمت می باشد که هرکدام وظایف خاص خود را دارد. بعضی مواقع افزونه ای نصب می کنیم که گزینه هایی به این بخش اضافه می کند ولی در حالت عادی همین سه گزینه وجود دارد.

ابزار های در دسترس

کاربرد این گزینه زمانی است که شما می خواهید مطلبی را از سایتی در سایت خود منتشر کنید. برای این کار دکمه مخابره کنید را به بخش علاقمندی های مرورگرتان درگ کنید. از این پس اگر در سایتی بودید و مطلبی دیدید که خواستید آن را در وب سایت خود به اشتراک بگذارید کافی مطلب مورد نظر را با موس انتخاب کرده و روی مخابره کنید در مرورگر خود کلیک کنید صفحه ویرایشگری باز خواهد شد که شبیه به ارسال مطلب در وردپرس است.

همچنین بخش های دیگری در این گزینه وجود دارد که کاربرد آن ها مشخص است مانند برگردان دسته ها و برچسب ها که برای تبدیل آن ها به یکدیگر می باشد.

گزینه های درون ریزی و برون ریزی نیز برای انتقال محتوا بین وب سایت ها به کار می رود. در این مورد در آموزش های دیگر بیشتر توضیح می دهیم.

تنظیمات

همگانی

عنوان سایت: نام اصلی سایت

معرفی کوتاه: معرفی سایت در یک جمله

نشانی وردپرس: آدرس سایت است که معمولا به صورت خودکار پر می شود.

نشانی ایمیل: این نشانی راه ارتباط وردپرس با شماست. مثلا وقتی دیدگاهی نوشته می شود یا کاربری ثبت نام می کند به شما از این طریق اطلاع داده می شود.

عضویت: اگر این تیک را بردارید دیگر کسی نمی تواند در سایت شما نام نویسی کند.

نقش پیش فرض کاربر تازه: سطح دسترسی کاربران را مشخص می کند.

بقیه تنظیمات هم مشخص است و نیاز به توضیح بیشتر ندارد. بخش هایی که کاربردی نیست را هم توضیح نمی دهیم.

پیوند های یکتا

برای نشان دادن نحوه نمایش آدرس در آدرس بار مرورگر به کار می رود. هر کدام از گزینه ها را که انتخاب کنید آدرس پست های سایت شما به آن شکل نمایش داده می شود. بهترین گزینه نام نوشته است که اکثر افزونه های سئو نیز از این روش استفاده می کنند.

گزینه ساختار دلخواه: با انتخاب این گزینه باید یک کد در کادر مقابل آن قرار بدهیم:

مثلا می خواهیم به جای نام پست از نام نویسنده پست استفاده کنیم، خب باید در کادر کد %author% را قرار دهیم.

هیچ محدودیتی برای استفاده از کدها در این بخش نیست و می توان چند کد را پست سر هم نوشت.

برای آموزش و معرفی بخش های مختلف سیستم مدیریت وردپرس تا همین اندازه کافی و کامل است و نیاز به توضیحات بیشتری در این زمینه نیست. در بخش های بعدی به معرفی و آموزش افزونه های کاربردی و هک های وردپرس می پردازیم.

پایان قسمت پنجم آموزش

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *