تاریخ شمسی در php
تمام آنچه که در جلسه قبلی گفته شد فقط برای تاریخهای میلادی بکار میرود. برای استفاده از تاریخ شمسی باید از یک کلاس خارجی استفاده کنید. اینکه کلاس خارجی چیست فعلا کاری با آن نداریم. اگر به خاطر داشته باشید روش include کردن فایلها را در جلسات گذشته مرور کردیم. شما باید فایل مربوط به کلاس تاریخ شمسی را به فایل مورد نظر خود که قصد استفاده از تاریخ شمسی را در آن دارید inlcude کرده و سپس به جای تابع date از jdate استفاده کنید. تمامی عملکردهای تابع jdate دقیقا شبیه به تابع date است.
ابتدا فایل jdf.php را از این لینک دانلود کنید و سپس فایل jdf.php را در کنار فایل مورد نظر خود به عنوان مثال در پوشه time که در پوشه htdocs یا www ساخته بودید قرار دهید. سپس در فایلی که قصد استفاده از تاریخ هجری شمسی را در آن دارید فایل jdf.php را include کنید.
به عنوان مثال به کد زیر دقت کنید:
<?php include ("jdf.php"); print jdate("j of F Y, \a\\t g.i a", time()); ?>
بالا ما فقط date را به jdate تغییر دادیم. در این صورت نتیجه اجرای کد فوق چیزی شبیه به زیر خواهد بود:
3 1396 بهار اردیبهشت 1396, at 10.14 ق.ظ
همانطور که میبینید فرمتی که برای نمایش تاریخ میلادی بود را بدون تغییر برای تاریخ هجری شمسی استفاده کردیم که زیاد جالب نیست. کد بالا را به شکل زیر تغییر دهید:
<?php include ("jdf.php"); print jdate("j F Y - h:s", time()); ?>
نتیجه کد بالا به شکل زیر خواهد بود:
3 اردیبهشت 1396 -10.19
قطعا فرمت بالا نسبت به فرمت قبلی برای کاربران فارسی زبان گویاتر است. لازم به ذکر است که در فایلی که در بالا لینک دانلود آن را قرار دادیم، راهنمای کامل تابع jdate نیز وجود دارد که از سایت رسمی سازنده آن منتشر شده و برای یادگیری عمیقتر این توابع jdf.php میتوانید به راهنمای موجود در فایل دانلود شده یا وبسایت http://jdf.scr.ir مراجعه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید