مقدمه
ابتدا باید بدانیم که ورد پرس چیست، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا یک برنامه تحت وب است که به کمک آن می توان به راحتی و رایگان بدون کد نویسی هر نوع وب سایتی که می خواهیم راه اندازی کنیم. ما در این مجموعه به صورت کامل و از پایه وردپرس را آموزش خواهیم داد و پس از آشنایی کامل آموزش های تکمیلی دیگری در زمینه طراحی کامل و از صفر تا صد راه اندازی انواع وب سایت با وردپرس، کار کردن با قالب ها و افزونه ها و یا فارسی سازی آنها و … را خواهیم داشت.
نصب و راه اندازی
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا برای وب سایت است و برای نصب و راه اندازی به سرور یا هاست نیاز دارد، در این جلسه با نصب وردپرس روی یک سرور محلی آشنا خواهیم شد.
برای راه اندازی یک سرور محلی روی کامپیوتر خود از دو برنامه به نام های زمپ و ومپ استفاده می شود که ما دراینجا از ومپ استفاده خواهیم کرد، تفاوتی ندارد که کدام برنامه را انتخاب کنیم. اگر مایل به استفاده از زمپ هستید در بخش اول آموزش پی اچ پی نصب برنامه زمپ را آموزش داده ایم.
نصب سرور محلی wamp
ومپ در واقع یک وب سرور لینوکسی در ویندوز است که ما از آن برای آموزش و تست وردپرس به جای خرید فضای لینوکسی روی وب استفاده می کنیم.
ابتدا نرم افزار ومپ را از اینجا دانلود کنید و شروع به نصب آن کنید. نصب نرم افزار نکته خاصی ندارد فقط در مراحل آخر وقتی به مرحله زیر رسیدید روی دکمه open کلیک کرده (دراین قسمت می توانید مرورگر پیش فرض را انتخاب کنید) و در پنجره بعدی بدون تغییر دکمه next را بزنید (البته تغییر SMTP و ایمیل مشکلی به وجود نمی آورد).
سپس روی Finish کلیک کنید تا نصب تمام شود.
چند نکته در مورد اجرای wamp
- هر بار که شما wamp را اجرا کنید در قسمت Notifcation های ویندوز آیکون wamp را مشاهده می کنید.
- به رنگ آیکون توجه کنید که باید سبز باشد، در غیر اینصورت مشکلی وجود دارد. بیشترین موارد مشکلی که در این قسمت به وجود می آید مربوط به پورت برنامه می باشد که ممکن است توسط برنامه ای دیگر در ویندوز اشغال شده باشد مثلا نرم افزار اسکیوال سرور ماکروسافت یا … (برای رفع مشکلات این چنینی می توانید زمان استفاده از ومپ سرویس برنامه های دیگری که از پورت 80 استفاده می کنند را متوقف کرد و یا کلا پورت را عوض کرد)
- مشکلات فوق معمولا برای سرویس آپاچی برنامه به وجود می آید که بعد از رفع مشکل می توانید روی آیکون ومپ در نوتیفیکیشن ویندوز کلیک کرده و سرویس آپاچی را استارت کنید.
در صورتی که نسبت به هر کدام از مراحل فوق سوالی داشتید می توانید در بخش نظرات مطلب مطرح کنید.
نصب وردپرس
وردپرس را می توانید از اینجا دانلود کنید، بعد از دانلود اولین کاری باید انجام دهیم ساختن یک دیتابیس مای اسکیو ال برای نصب وردپرس است. از دو طریق می توان وارد صفحه مورد نظر برای این کار (phpMyAdmin) شد:
روش اول روی آیکون ومپ که سبز رنگ است در قسمت نوتیفیکیشن کلیک کرده و گزینه phpMyAdmin را انتخاب می کنیم.
روش دوم آدرس http://localhost/phpmyadmin را در مروگر وارد می کنیم.
در هر دو صورت صفحه زیر باز میشود:
در قسمت مشخص شده در باکس سمت چپ نام دیتابیس و در باکس کشویی سمت راست گزینه utf8_Persian_ci را انتخاب کرده و روی create کلیک کنید. (ما نام دیتابیس را wp-test گذاشتیم)
حال به آدرسی که ومپ را در آن نصب کردید رفته و وارد مسیر (مثلا: C:\wamp\www) می شویم، باید در پوشه www وردپرسمان را نصب کنیم. (این پوشه در واقع همان ریشه اصلی سایت ما خواهد بود.
ابتدا در این پوشه (www) یک پوشه به نام test درست می کنیم، سپس فایل ورد پرسی که دانلود کردیم را در این پوشه اکسترکت می کنیم (توجه داشته باشید که فایل ها در این پوشه باید بصورت زیر باشند).
حال نوبت به نصب ورد پرس میرسد، آدرس http://localhost/test را در مروگر وارد می کنیم که باید صفحه زیر را ببینید.
مراحل را ادامه دهید تا به صفحه زیر برسید.
مطابق تصویر نام پایگاه داده و نام کاربری را واردکنید و به مرحله بعد بروید. (نام پایگاه داده همان نام دیتابیسی که خود انتخاب کردید و نام کاربری root است)
رمز را خالی و بقیه گزینه ها را نیز بدون تغییر باقی می گذاریم و به مرحله بعد می رویم.
در این قسمت عنوانی دلخواه برای سایت، نام کاربری و رمز عبور، تیک تایید استفاده از رمز ضعیف و ایمیلی دلخواه را وارد می کنیم. (نام کاربری و رمز عبور برای وارد شدن به پنل مدیریتی وردپرس استفاده می شود و تیک نمایش به موتورهای جستجو در هاست محلی اهمیتی ندارد)
بعد از این مراحل وردپرس با موفقیت راه اندازی می شود.
برای ورود به پنل مدیریت از آدرس http://localhost/test/wp-admin استفاده می کنیم.
پایان قسمت اول آموزش کامل وردپرس
دیدگاه خود را بنویسید